Blog

Zakelijke dienstverlening

posted by Michiel July 10, 2014

Zakelijke dienstverlening is een van de grootste branches van Nederland, 19 procent van alle bedrijven in Nederland kan men rekenen tot de zakelijke dienstverlening. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 1.6 miljoen mensen werkzaam en dit is goed voor een omzet van ongeveer 110 miljard euro.

Indeling

Zakelijke dienstverlening kan men opdelen in twee markten:

  1. De Business to Business markt, hierbij moet men denken aan bedrijven die hun diensten enkel aan bedrijven leveren
  2. De Business to Consumer markt, dit zijn bedrijven die zich volledig richten op dienstverlening voor consumenten.

Uiteraard zijn er ook bedrijven die aan consumenten en aan bedrijven leveren zoals banken. Wanneer men gaat kijken naar de omvang van deze bedrijven ziet men dat de meeste bedrijven uit minder dan 10 werknemers bestaat. Ook valt het op dat er relatief veel starters in deze branche zitten, dit komt omdat de opstartkosten en de investeringskosten relatief laag zijn in deze sector.

Getallen

De zakelijke dienstverlening heeft ook een klap gehad sinds de economische crisis. Echter is deze sector zich wel aan het herstellen. Het eigen vermogen groeit weer en de financiele kengetallen zijn ook weer een stuk positiever dan 3 jaar geleden. Hieronder vindt u een mooie tabel van het CBS voor meer informatie.

Heeft u verder nog informatie over zakelijke dienstverlening in uw branche en wilt u dit delen dan kan dit. Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de site.

Meer lezen