Blog

ERP Software Netsuite

posted by Michiel June 12, 2015

ERP is een afkorting voor Enterprising Resource Planning. Het doel van ERP is om de productiviteit van organisaties te maximaliseren, optimaal te voldoen aan klantenwensen en kosten te beheren. In de ERP-systeem komen al je bedrijfsprocessen samen.

ERP-systeem kan automatisch afhandelingen van logistieke, financiële en administratieve bedrijfsprocessen onder één bedrijfsbreed opslaan. Dit is het meest populairste automatiseringsoplossing van de ERP-software. ERP-software is opgebouwd uit standaard softwaremodules. Ook maken functionaliteiten als CRM en supply chain management een deel uit van het ERP-systeem. Je kan ook externe applicaties aan het systeem koppelen. Erg handig voor als je toegang wilt geven aan andere gebruikers of databases wilt aanpassen met gegevens uit externe applicaties.

Voordelen en Nadelen van ERP

ERP-Software kan je organisatie efficiënter, effectiever, flexibeler en sneller maken. Je kan met deze systeem je bedrijfsproces beter beheren, doorlooptijden van orders verkorten waardoor de klantgerichtheid toe kan nemen en de voorraadkosten lager worden met als doel het laten stijgen van de servicegraad. Het grootste voordeel van ERP is de integratie van de diverse modules. Zo hoeft iemand die bijvoorbeeld een verkooporder plaatst in de verkoopmodule geen zorgen te maken over de communicatie naar andere afdelingen over de voorraad, inkoop, levering, productie en of de financiële boeking van deze order. Dit maakt interne processen makkelijk en efficiënt. Je bespaart enorm veen administratiewerk dus geld en tijd.

Er is echter wel één klein nadeel in het implementeren van ERP-systeem in je organisatie. Je moet aan het begin veel tijd besteden aan het selecteren van het juiste pakket om het interne proces binnen jouw bedrijf te versnellen. En dit heeft dan ook weer te maken met de selectie van de juiste leverancier van ERP-systeem. Het implementeren van een ERP-systeem kan dus erg kostbaar zijn. Vooral als je een verkeerde product of leverancier geselecteerd hebt. Het is daarom verstandig om eerst jezelf aan te raden welke ERP-systeem en welke ERP-leverancier het beste past bij jouw organisatie of bedrijf. Hierdoor voorkom tijd- en geldverlies bij de investering. Kies daarom voor een erkend leverancier voor Business Software. Eén van de bekendste leveranciers voor Business Software is Netsuite die vaak samenwerkt met meer 20,000 erkende organisaties wereldwijd.

Meer lezen